Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се направи добра работа со заштита од влага и одржување на LED дисплејот?

2022-06-10

Како да се направи добра работа со заштита од влага и одржување на LED дисплејот? Бидејќи времето е често дождливо или просторијата не е проветрена, во воздухот има многу водена пареа, а емисијата на пареа останува на плочката, што лесно може да предизвика мувла на плочката и да доведе до дефекти во изведбата! Затоа, за да се осигураме дека LED дисплејот може убаво да свети на влажен воздух, мора да правиме редовно осветлување и одржување за да го продолжиме работниот век на LED дисплејот!


1. Се препорачува да се стартува и да се работи најмалку два пати неделно, а времето на осветлување е околу 2 часа.


2. LED дисплејот е составен од поединечни ламби. Ако не се користи долго време, голема е веројатноста дека лошите светла и голем број на ламби ќе се оштетат кога повторно ќе се активира.


3. Особено во сезоната на дождови, влажноста во воздухот е многу висока, а водената пареа се прилепува на уредот со LED дисплеј, што ќе предизвика кородирање на компонентите, па дури и отпадоци.


4. Кога LED дисплејот е запален, тој ќе генерира топлина, што може брзо да ја испари водената пареа прикачена на LED дисплејот, да ја намали влажноста на внатрешната средина и да го продолжи работниот век на екранот.


5. Кога го вклучувате и исклучувате LED дисплејот, треба да обрнете внимание: прво вклучете го екранот, потоа вклучете го екранот, прво исклучете го екранот и потоа исклучете го екранот.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept